Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Sivas bıçağına olan talep hızla artıyor ve Sivaslı bıçak ustaları bayram öncesi yoğun bir mesaiye başladılar. Emre Göçeri gibi bıçak ustaları siparişleri yetiştirmek için çalışmalarını hızlandırdılar. Göçeri, vatandaşlara kurban bıçağı bileme ve satın alma işlemlerini son günlere bırakmamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, "Kurban Bayramı'na yaklaştıkça kurban bıçağına olan ilgi artıyor. İnternet üzerinden de satışlar gerçekleştirdiğimiz için bu talep fark ediliyor. Genellikle insanlar son günlere bırakıyorlar ve bu da yoğunluğa neden oluyor. Yoğunluk genellikle son bir haftada başlıyor, ama biz vatandaşlara erken gelmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.
Göçeri, kurban bıçağı seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da değindi. Kasap serisi bıçakları tavsiye ederek, "Kasap serisi bıçaklar normal mutfak bıçaklarına göre daha sert olduğu için kurbanda işleri daha kolay halleder. Çin malı çelikler hem kullanıcıyı yorar hem de bıçağa zarar verir. Ayrıca bıçağın masatının iyi olması veya iyi bilenmesi de önemlidir" şeklinde konuştu.
Ayrıca bıçak bileme işlemi sırasında suyla temasın ne kadar kritik olduğuna da vurgu yaparak, "Bıçak bileme sırasında sulu bilemeye dikkat edilmeli. Ancak bıçak ısındığında suya batırılmazsa, o ısı işlemi kaybolur ve bıçak zarar görür. Müşterilerimize bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Bıçak bileme işleminde su ile temas, bıçağın ömrünü uzatır. En önemli nokta, bıçağı suda batırmaktır" ifadelerini kullandı.
Sivas bıçağında Kurban Bayramı mesaisi başladı
BIÇAK USTASI EMRE GÖÇERİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.