İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Su baskınlarının yaşandığı Turgutluda ekipler anında müdahale etti

Su baskınlarının yaşandığı Turgutluda ekipler anında müdahale etti
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAKOM EKİPLERİ, TURGUTLU İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI SAĞANAK YAĞIŞ İLE BİRLİKTE SAHADAKİ YERİNİ KISA SÜREDE ALDI. MÜNFERİT SU TAŞKINI YAŞANAN NOKTALARA 21 ARAÇ VE 45 PERSONEL İLE MÜDAHALEDE BULUNULDU. EKİPLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI İLE SAĞANAK YAĞIŞIN GETİRECEĞİ BÜYÜK OLUMSUZLUKLAR ENGELLENDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü MAKOM ekipleri, Turgutlu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışın yol açtığı su taşkınlarına hızla müdahale etti. Yağışın neden olduğu su birikintileri ve tıkanan kanalizasyon hatlarına karşı 21 araç ve 45 personel gönderilerek süratle çalışmalara başlandı. Ekiplerin koordineli çabaları sayesinde olası olumsuzluklar önlendi.

Turgutlu ilçesinde öğleden sonra başlayan şiddetli yağış, belirli bölgelerde su taşkınlarına yol açtı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bu su taşkınlarına hızlı bir şekilde müdahale ederek, vatandaşların yardımına koştu. MASKİ ekipleri, 30 personel, 5 iş makinesi, 12 vidanjör ve kanal açma aracı ile taşkın yaşanan bölgelere ulaştı. Ayrıca yakın ilçelerden de araç desteği sağlandı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ise 15 personel ve 6 araç ile sahada aktif bir rol oynadı. Kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olan yağışın ardından, MASKİ MAKOM ekipleri kanalizasyonları açarak suyun rahatça akmasını sağladılar. İtfaiye ekipleri ise su birikintisi oluşturan noktalarda pompalar kullanarak suyu tahliye etti.

MASKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün liderliğindeki ekiplerin sahadaki çabalarının büyük zararların önlendiği bir sonuç doğurduğunu belirtti. Yaşanan ani ve yoğun yağışın etkisi altında bazı evlerin bodrum katlarında taşmalar meydana geldiğini söyleyen Çöllü, bu duruma hızlı bir yanıt verilerek vatandaşların mağduriyetlerinin minimumda tutulduğunu ifade etti.

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal da, yağışın etkisinin artması ile hemen harekete geçtiklerini ve Turgutlu ilçesinde 6 araç ve 15 personel ile müdahalede bulunduklarını dile getirdi. Ekiplerin yağışın oluşturduğu izleri silmek için MASKİ ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten İnal, vatandaşların sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!