İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplanın 16 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı

Suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplanın 16 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı
ANKARA’DA 7 EYLÜL AKŞAMI YAKALANARAK GÖZALTINA ALINAN VE ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANAN SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞISI AYHAN BORA KAPLAN’IN (42) 16 FARKLI SUÇTAN KAYDININ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ. KAPLAN’IN YASADIŞI İŞLERİ İSE 2007 YILINDA UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPARAK BAŞLADIĞI ORTAYA ÇIKTI.

Ankara'da 7 Eylül akşamı yakalanan ve tutuklanan suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan'ın 16 farklı suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Kaplan'ın suç yaşamına 2007 yılında uyuşturucu ticareti yaparak başladığı biliniyor.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan (42), 7 Eylül akşamı Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanmıştı. Gözaltına alınan Kaplan, emniyetteki işlemlerin ardından mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca Ayhan Kaplan ile bağlantılı olduğu tespit edilen 29 kişiden 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 14 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaplan'ın suç kayıtları arasında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar, Dolandırıcılık, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Tehdit-Hakaret, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Mala Zarar Verme, Oto Hırsızlığı, Otodan Hırsızlık, Resmi Belgede Sahtecilik, Resmi Belgeyi Bozmak, Yok Etmek veya Gizlemek" gibi suçlar bulunuyor.

Kaplan'ın suç dünyasına girişi ise 2007 yılında ailesiyle birlikte Ankara Altındağ'da uyuşturucu ticareti yaparak başlamış. Ayrıca, kazandığı paraları aklamak için ailesi ve kendi adına işletmeler açtığı ve gece kulüpleri satın aldığı, bu işletmeleri bir süre sonra başkasına devretse bile ortaklığını sürdürdüğü tespit edildi.

Ayrıca, Kaplan'ın 29 Ağustos'ta oğlu için düzenlediği sünnet düğününe başka suç örgütü liderlerinin de katıldığı ve toplamda 45 milyon lira değerinde takı ve para hediye edildiği belirtiliyor.

Kaplan ile birlikte gözaltına alınan şüpheliler arasında bir kişinin cep telefonunda çocuk pornosu görüntüleri bulunduğu, bu kişinin "Müstehcen Yayınların Üretiminde Çocukları Kullanmak" suçundan tutuklandığı ifade edildi. Diğer bir şüphelinin ise "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma, Bulundurma" ile "Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet" suçlarından arandığı için tutuklandığı aktarıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!