Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı dolayısıyla Tarihi Taşmescit’te düzenlenen ‘Tarihi Darüşşifada Şifa Nağmeleri’ programı davetli rektörlerden büyük ilgi gördü.
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı dolayısıyla bir dizi program düzenlendi. Tarihi Taşmescit’te, düzenlenen programda Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı icra heyeti tarafından Çankırı Darüşşifasında düzenlenen “Tarihi Darüşşifada Şifa Nağmeleri” programında şifa nağmeleri yüzyıllar sonra yeniden yaşatıldı. Program, toplantı için Çankıeı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Harun Çiftçi’nin davetlisi olan rektörlerdem büyük beğeni topladı.
“İhyası için çok yoğun çalışmalar yapıldı”
Taşmescit’in tarihine değinen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Çankırı’nın en eski mimari eseri ve medeniyet değeri olan Çankırı Darülhadis binası Taşmescit ve Çankırı Darüşşifası Mevlevihane üniversitemize tahsis edildikten sonra bu tarihi mekanların yeniden ihyası için çok yoğun çalışmalar yapılmış ve bu tarihi eserler bir bir asli hüviyetlerine kavuşturulmuştur. Kurduğumuz Darülhadis İslam Araştırmaları Merkezi ile halen devam eden geleneksel Hadis okumaları ve Hadis ilmi çalışmaları başlatılmış, Çankırı Mevlevihanesinde 96 yıllık aradan sonra Fatih Çıtlak’ın postnişinliğinde yapılan sema ayini ile Mevlevihane asli kimliğine kavuşmuş, 1235 yılında Cemalettin Ferruh tarafından inşa edilen Darüşşifa’da yüzyıllar sonra icra edilen bu konser programı ile Çankırı Darüşşifası asli kimliğine kavuşmuştur” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.