İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı için tüm tedbirleri aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı için tüm tedbirleri aldı
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINCA, YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALARAK, BAYRAMDA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMAMASI ADINA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ülke genelinde alınması gereken tedbirleri hayata geçirerek, bayram boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan sevkiyatlarında önemli bir artış gözlenirken, özellikle büyük şehirlere yüksek sayıda kurbanlık hayvan sevk edilmektedir.

Bu bağlamda, Tarım ve Orman Bakanlığı, bayram döneminde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almıştır. Ülkedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının Kurban Bayramı için yeterli olduğu belirtilirken, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, kurbanlık hayvanların sevk edilmesinin ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesi ve kuralların titizlikle takip edilmesi talimatını vermiştir.

Bu önemli tedbirler çerçevesinde, hayvanların sevkiyatı sırasında il/ilçe emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları ve belediye zabıtaları ile iş birliği ve koordinasyon sağlanarak yol kontrol ve denetimleri artırılmıştır. Ayrıca, Yol Kenarı Denetim İstasyonları'nda güvenlik güçleriyle iş birliği yapılacak ve gerekli durumlarda yeni denetim noktaları belirlenecektir.

Kurbanlık hayvanların sevkiyatı sırasında daha etkin denetim ve kontrol yapılabilmesi için il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri, yol kontrollerinde personel görevlendirilmesi için talimatlandırılmıştır. Ayrıca, kurban satış yerlerindeki denetimler özellikle bayram öncesinde yoğunlaştırılmış ve tüm ilgili kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği sağlanmıştır.

Veteriner sağlık raporu ve hayvanın kimlik bilgileri gibi önemli kontroller de denetim ve kontrol ekipleri tarafından yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği kurallara göre, kurbanlık hayvanların sevkiyatı sırasında veteriner sağlık raporu gerekmekte olup, bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmektedir.

Vatandaşlar da Tarım ve Orman Bakanlığının mobil uygulaması "TarımCebimde" üzerinden kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayarak daha bilinçli bir şekilde kurbanlık hayvan seçimi yapabilmektedirler. Bu uygulama sayesinde, kurbanlık hayvanların sağlık durumu ve kimlik bilgileri kolayca öğrenilebilmektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!