İstanbul
29 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tarımsal mirasın izleri Tarsusta yaşatılıyor

Tarımsal mirasın izleri Tarsusta yaşatılıyor
MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE TARSUS BELEDİYESİNCE HAYATA GEÇİRİLEN TARIM YAŞAM ALANI VE TARIM MÜZESİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenini Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaptı. Tarım Yaşam Alanı, tarım müzesi, ata tohumları uygulama ve çoğaltma bölgesi, toprak odası, dikim atölyeleri ve aromatik bitki dikim alanı gibi bir dizi bölümden oluşuyor.

Müze ve yaşam alanı, ziyaretçilere tarımın her aşamasını keşfetme fırsatı sunarken, tarım aletleri ve ekipmanlarından başlayarak yeni tarım modellerinin işleyişine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve deneyim sunmayı amaçlıyor.

Başkan Bozdoğan, yaptığı açıklamada tarımın toplumlar için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, "Server Tanilli'nin tarımla ilgili olarak söyledikleri gerçekten çok önemliydi. 'Yarı tarımdan yarı sanayiye geçmiş olan toplumlar bir gün yok olmaya mahkûmdur. Eğer ki tarımı tam anlamıyla işler hale getirip sanayiye geçerseniz her zaman kazanırsınız' der. Eminim hepiniz anımsıyorsunuzdur, 22 tane fabrika Tarsus'ta bir günde kapandı. Fabrikalar kapandıktan sonra tarımdaki yaptığımız yanlışları, hataları daha fazla anladık" dedi.

Tarsus'un tarım alanında büyük bir marka değere sahip olduğunu belirten Bozdoğan, "Burası Çukurova, tarımın ana yeri. Diğer taraftan sanayi olarak düşündüğünüz zaman da Marmara'dan sonra en değerli, en kıymetli bölge. Sadece tarımıyla değil, sanayisiyle, lojistik merkeziyle gerçekten ileride marka olacak bir kent Tarsus. Elbette ben konuşmalarımda bazen anlatırken Tarsus'tan ilçe olarak asla bahsetmiyorum. Burası Türkiye'deki hemen hemen bütün illerden, hem marka olarak hem de değer olarak daha yüksek bir potansiyeli olan bir yer." dedi.

Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi içeriği hakkında da bilgi veren Bozdoğan, "Burada tarım kütüphanesi olacak. Burada bitki sağlığı araştırma hastanesi olacak. Tohum saklama odası olacak. Tarım makineleri aletleri olacak. Kara saban, tırpan gibi aletler olacak. Yine çatıdan, çamurdan yapılan hu evi olacak. Hayvansal üretim ve çiftçilerin yöresel kültüre uygun olan kıl çadırı olacak. Ata tohumu, üretim ve çoğaltma merkezi olacak. Tıbbi aromatik bitki üretim alanı olacak. Tropik meyve yetiştirme alanı, narenciye yetiştirme alanı ve en önemlisi dinlenme alanları." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!