Adana'da hayata geçirilmekte olan Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas OSB alanı dron ile gözlemlendi. Bu alan içinde Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirileceği laboratuvarın inşa edilme süreci de görüldü. Aynı zamanda Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, tarla balıkçılığının ekonomiye yıllık 450 milyon dolar katkı sağlayabileceğini vurguladı.
Adana Karataş Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Ceyhan Nehri'nin denize döküldüğü bölgede 6 bin 500 dönümlük bir alanda kuruluyor. Bu alanda tatlı su, acı su ve deniz suyunda yaşayabilen su ürünleri yetiştirilecek. Planlar arasında çipura, levrek, granyöz, lahoz, mercan, sazan, tilapia, karabalık gibi türler yer alırken, yabancı türler ise kapalı devre üretim sistemi kullanılarak yetiştirilecek. TDİOSB'nin hizmete girmesiyle yılda 60 bin ton su ürünleri üretimi hedeflenirken yaklaşık 3 bin kişiye istihdam yaratılması planlanıyor.
Ayrıca bu bölgede enerji ihtiyacı, 20 megawatt güneş enerjisi üretimiyle karşılanacak.
Öte yandan, Türkiye ve Avrupa'nın ilk Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas OSB alanı dron ile görüntülendi. Ayrıca, Ar-Ge çalışmaları için inşa edilen laboratuvarın inşaatı başladı.
Başkan Topuz, bu projelerin Adana'ya büyük kazançlar sağlayacağını belirterek, özellikle yurt içi ve yurt dışından ciddi talepler olduğunu ifade etti. Ayrıca, denizde kurulacak kafes balıkçılığıyla 100 bin ton deniz ürününün ekonomiye katkı sağlayacağını da belirtti.
Tarla balıkçılığı ekonomiye 450 milyon dolar katkı sağlayacak
ADANA’DA KURULMAYA BAŞLANAN TÜRKİYE’NİN VE AVRUPA’NIN İLK SU ÜRÜNLERİ TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB ALANI DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ. ALANDA AR-GE ÇALIŞMALARININ YAPILACAĞI LABORATUVARIN İNŞASINA BAŞLANDIĞI GÖRÜLDÜ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.