İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Dünyanın ihtiyacı olan hikmet ve irfanla donanmış olan bir bilgiye sahip olmak”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Dünyanın ihtiyacı olan hikmet ve irfanla donanmış olan bir bilgiye sahip olmak”
ÖZEL BİR ÜNİVERSİTENİN MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞAN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ,” DÜNYANIN İHTİYACI OLAN HİKMET VE İRFANLA DONANMIŞ OLAN BİR BİLGİYE SAHİP OLMAK, BU BİLGİYİ ÜRETEBİLMEKTİR. ÖNÜMÜZDE BÜYÜK İSLAM MEDENİYETİNİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNÜN HAZIRLIKLARI VARDIR. BUNUN İÇİN YAPMAMIZ GEREKENİN DE BİLGİNİN HER TÜRLÜSÜNE SAHİP OLMAK, BİLGİNİN HER TÜRLÜSÜNÜ HİKMETLE YOĞURMAK” DEDİ.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, özel bir üniversitenin mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, dünyanın hikmet ve irfanla donanmış bir bilgiye ihtiyaç duyduğunu belirterek, bilgi üretiminin sadece önemli bir adım olduğunu, bu bilginin hikmetle yoğrulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, büyük İslam medeniyetinin üçüncü büyük yürüyüşünün hazırlıklarının yapıldığını ve bu süreçte bilginin her türlüsüne sahip olmanın yanı sıra hikmetle yoğrulmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kurtulmuş, İbn Haldun Üniversitesi'nin başarı öyküsünü ve Türkiye'nin geldiği seviyeyi göstermesini önemli bir projenin başarısı olarak değerlendirdi. Ayrıca, bilginin sadece sahip olunması gerektiğini değil, hikmetle kullanılması gerektiğini ve bu bilgilerin insanlık için faydalı olması gerektiğini vurguladı.

Dünya genelinde bilginin her alanda hızla arttığı bir dönemde, bu bilginin analiz edilmesi, hikmetle kullanılması ve irfanla donatılması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, bilgiye sahip olmanın ötesine geçerek, bu bilgiyi stratejik olarak yorumlayabilenlerin dünyada etkili olduğunu söyledi. Ayrıca, bu sürecin Türkiye'nin merkezinde olduğunu ve Türkiye'nin büyük bir medeniyet yürüyüşünün hazırlıklarının yapıldığını belirtti. Bu yolda, bilginin her türlüsüne sahip olmanın yanı sıra bilgiyi hikmetle yoğurmanın ve insanlara bu bilgileri alçak gönüllülükle, mahfiyetkarlıkla aktarmanın önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak, dünyadaki gelişmelerin sadece siyasi boyutuyla değil, medeniyet perspektifiyle ele alınması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin bu perspektifte büyük bir rol oynayacağını ve bilgi üretme, hikmetle yoğurma ve irfanla donatma konularında önemli bir sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!