İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Telefon dolandırıcılığı operasyonunda detaylar belli oldu

Telefon dolandırıcılığı operasyonunda detaylar belli oldu
Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) - İSTANBUL ve Balıkesir’de telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak yaklaşık 10 milyon liralık vurgun yapan 9 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin kurbanlarının biri hariç Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler olduğu belirlendi. Şüphelilerin para alıp kaçtıkları anları güvenlik kameraları kaydetti.ŞÜPHELİLERE İNANIP 300 BİN DOLARI TESLİM ETMİŞ

İstanbul ve Balıkesir'de telefonla kendilerini polis olarak tanıtarak yaklaşık 10 milyon liralık vurgun yapan 9 kişilik bir çete polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin mağdurlarının çoğunun Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişiler olduğu tespit edildi. Şüphelilerin paraları alıp kaçtıkları anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, Beylikdüzü'nde 6 Eylül'de gerçekleşti. Yabancı uyruklu A.A.A.M.I. isimli kişi, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından dolandırıldığını iddia ederek polise başvurdu. Mağdur, ifadesinde banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyen kişilerin tüm parasını çekip kendisine vermesini istediklerini, operasyon sona erdiğinde parayı geri iade edeceklerini söylediklerini belirtti ve 300 bin doları teslim ettiğini anlattı.

Polis, olayın ardından soruşturma başlattı ve şüphelilerin cep telefonu numaralarını izleyerek kimliklerini tespit etti. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Bakırköy'de bir operasyon düzenleyerek 9 şüpheliyi yakaladı ve bu operasyonda suç geliri olarak değerlendirilen 252 bin lira ele geçirildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüpheliler, Bayrampaşa'da 31 Ağustos 2023 tarihinde aynı yöntemle 1 milyon 500 bin lira, Kadıköy'de 11 Eylül 2023 tarihinde mağdur İ.B.M.M.'den 500 bin lira aldıklarını itiraf etti. Ayrıca, Ayvalık'ta bulunan bir mağdurun da şüphelilerin yalanlarına inanarak 132 bin 500 lirayı belirtilen hesaba havale ettiği ortaya çıktı.

Polis soruşturması sonucunda, şüphelilerin bazı olaylarda güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği belirlendi. Görüntülerde şüphelilerin mağdurların çantalarını veya poşetlerini alıp hızla uzaklaştıkları görüldü. İşlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli mahkeme tarafından tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!