İstanbul
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Terme Belediyesinden çiftçiye bin adet feromon tuzak desteği

Terme Belediyesinden çiftçiye bin adet feromon tuzak desteği
SAMSUN’UN TERME BELEDİYESİ, KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISI İLE MÜCADELE İÇİN ÇİFTÇİLERE BİN ADET FEROMON TUZAK DAĞITACAK.

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediyesi, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele için çiftçilere bin adet feromon tuzak dağıtacak.


Terme Belediyesi, ilçede tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede önemli bir adım attı. Terme Kaymakamlığı’nda yapılan Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Toplantısı’na katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çiftçilere destek olmak ve ilçeyi kahverengi kokarca zararlısından kurtarmak için belediye olarak bin adet feromon tuzak dağıtacaklarını açıkladı.


Toplantıda Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele için dağıtacağı 250 adet feromon tuzağına ek olarak, Terme Belediyesi’nin de bin adet dağıtarak toplamda bin 250 adet feromon tuzağının ilçedeki çiftçilere dağıtılacağı belirtildi.


Belediye tarafından dağıtılacak olan bin adet feromon tuzağın hazırlanmaya başladığını ve kısa süre içinde çiftçilere ulaştırılacağını belirten Başkan Şenol Kul, “Terme’nin bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bin adet feromon tuzağımız hazırlanıyor ve kısa süre içinde çiftçilerimize dağıtmış olacağız. Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onların sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz” dedi.


Zararlı ile topyekun mücadelenin önemine değinen Başkan Kul, “İlk olarak 2019 yılında ilçemizde görülen bu zararlı, bu yıl pandemi yapmış durumda. Bu mücadelede hep birlikte hareket ederek, Terme’nin tarımsal üretimini koruyacağız. 200’e yakın bitkiyi etkileyen bu zararlıya karşı çiftçimizin yaşadığı sorunların farkındayız. Bu yıl özellikle fındık üreticimiz büyük zarara uğradı. Bu zararın en aza indirilmesi için bakanlığımız ve milletvekillerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu zararlıya karşı atılacak her adımın destekçisi ve takipçisiyiz. Bu beladan ilçemizi hep birlikte çalışarak kurtaracağız” diye konuştu.


Toplantıya ayrıca Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile ilgili kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!