İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Terör örgütüne yardım suçlamasıyla yargılanan İBB yöneticisi Yavuz Saltıka 15 yıla kadar hapis talebi

Terör örgütüne yardım suçlamasıyla yargılanan İBB yöneticisi Yavuz Saltıka 15 yıla kadar hapis talebi
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE YÖNETİCİ OLAN YAVUZ SALTIK'IN, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/KCK'NIN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA FAALİYET YÜRÜTTÜĞÜ ÖNE SÜRÜLEN DİAYDER'İN, ÖRGÜTLE BAĞLANTISINI ARAŞTIRMADAN DERNEĞE YEMEK KARTLARI VERDİĞİ İDDİASIYLA YARGILANDIĞI DAVADA MÜTALAA AÇIKLANDI. SAVCILIK, SALTIK’IN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASINI TALEP ETTİ.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetici olarak görev yapan Yavuz Saltık, terör örgütü PKK/KCK'nın amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü iddiasıyla Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada savcının mütalaası açıklandı. Savcılık, Saltık'ın 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Yavuz Saltık ve avukatları hazır bulundu. Savcının açıkladığı mütalaaya göre, DİAYDER isimli derneğin faaliyetlerine yönelik soruşturma sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alındığı iddia edilen, bir zincir marketlerde kullanılmak üzere 150 lira değerindeki yardım kartlarının, örgütün kırsal alanda faaliyet gösteren ya da örgüt tarafından "değer ailesi" olarak nitelendirilen ailelere teslim edildiği tespit edildi. Savcılık, Saltık'ın yardım kartlarının DİAYDER üzerinden "değer ailelerine" teslim edilmesinde kasıtlı olarak görev aldığını iddia etti.

Mütalaada, Saltık'ın "terör örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Duruşma sırasında savunma yapan Yavuz Saltık, suçlamaları kabul etmedi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal politikaları ile yoksullara yardım ettiğini savundu. Ayrıca, mahkemeden beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere müzakere yapmak üzere bir süreliğine salondan ayrıldıktan sonra geri dönerek duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.

Özetle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticisi Yavuz Saltık'ın, terör örgütü PKK/KCK'ye yardım etmekle suçlandığı davada savcı, Saltık'ın 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Saltık ise suçlamaları reddederek beraatini istedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!