İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

“Therapinno” İle Fizyoterapi eğlenceye dönüşecek

“Therapinno” İle Fizyoterapi eğlenceye dönüşecek
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE GÖREVLİ DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN YILMAZ, KBÜ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) BÜNYESİNDE “THERAPİNNO” ADINI VERİP GELİŞTİRDİKLERİ YAZILIM İLE FİZYOTERAPİYİ EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRMEYİ AMAÇLIYOR.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz, KBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) bünyesinde geliştirdikleri yazılım olan "Therapinno" ile fizyoterapiyi eğlenceye dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu yenilikçi yazılım, fiziksel terapi hareketlerini oyunlarla birleştirerek terapi süreçlerini daha çekici hale getiriyor.

Therapinno, oyun oynarken fizyoterapi hareketlerini gerçekleştirmenizi sağlayan bir yazılım olarak tasarlandı. Ek bir sensör veya donanım gerektirmiyor, yalnızca bir webcam veya bilgisayar kamerası ile kullanılabiliyor. Yazılım, ışık koşullarından bağımsız olarak çalışabilen görüntü işleme teknikleriyle çalışıyor. Vücut analizi yaparak uzuvları tespit ediyor ve bir dizi fizik tedavi hareketini destekliyor. Bu sayede sadece fizyoterapiye ihtiyaç duyanlar değil, uzun süre masa başında çalışanlar da eğlenirken egzersiz yapabiliyorlar.

Ayrıca, Therapinno sayesinde bireyler terapi seansları için kliniklere gitmeden istedikleri yerde egzersiz yapabilirler. Yazılım ayrıca egzersiz kayıtlarını terapistlerin veya doktorların kontrol etmelerine olanak tanır.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz, Therapinno'nun görüntü işleme ve yapay zeka teknolojilerini bir araya getirdiğini ve herhangi bir özel donanım gerektirmediğini vurguluyor. Ayrıca yazılımın gelecekte fizyoterapistlerin verilerini programa ekleyebilecekleri ve egzersizleri takip edebilecekleri bir özellik eklemeyi hedeflediğini belirtiyor.

Yerli bir ürün olarak geliştirilen Therapinno'nun amacı, fizyoterapiyi daha erişilebilir ve eğlenceli hale getirmek ve donanım gereksinimini minimize etmek. Bu yenilik, özellikle masabaşında çalışanlar için sağlık sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilir ve gelecekte birçok farklı platformda kullanılabilecek.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz ve ekibi, Therapinno ile hem fizyoterapi süreçlerini geliştirmeyi hem de teknolojinin nimetlerini kullanarak insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçlıyorlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!