İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Torku Şeker Sporda milli gurur

Torku Şeker Sporda milli gurur
TORKU ŞEKER SPOR ONURSAL BAŞKANI RAMAZAN ERKOYUNCU, ""AMATÖR BRANŞLARA VERDİĞİMİZ ÖNEM VE DESTEK MEYVELERİNİ VERMEYE DEVAM EDİYOR. HEM GÜREŞ HEM DE PARA BADMİNTON BRANŞINDA SPORCU VE ANTRENÖRLERİMİZİN MİLLİ TAKIMLARA ÇAĞRILMASI BİZLER İÇİN GURUR VERİCİDİR" DEDİ.

Kırmızı-beyazlı kulüp, Güreş ve Para Badminton milli takımlarına 3 sporcu ve 2 antrenör gönderme başarısı elde etti. Güreş milli takımı Arnavutluk'ta, Para Badminton milli takımı ise Kanada'da ülkemizi temsil edecek.

Hafta içinde her iki milli takım da uluslararası turnuvalara katılacak. Torku Şeker Spor Kulübü, Arnavutluk'un Tiran şehrinde düzenlenecek U17 Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası için 2 sporcu ve bir antrenör sağladı. Ayrıca, Kanada'nın Ottawa şehrinde yapılacak Paralimpik oyunlarına da bir antrenör ve bir sporcu gönderdi.

Torku Şeker Spor Onursal Başkanı Ramazan Erkoyuncu, kulübünün milli takımlarda adını sıkça duyuracağını ifade ederek, "Amatör branşlara verdiğimiz önem ve destek meyvelerini vermeye devam ediyor. Hem güreş hem de Para Badminton branşlarında sporcu ve antrenörlerimizin milli takımlara çağrılması bizler için gurur vericidir. Sporcularımızın ve milli takımlarımızın ülkemize madalyalarla döneceğine inanıyorum. Tüm milli takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Torku Şeker Spor Kulüp Başkanı Ahmet Bozdam da alt yapıya verdikleri önemin başarılarına yansıdığını belirterek, "Yıldız Güreşçilerimiz 2023 yılına altın madalya ile başlamışlardı. Şimdi milli forma ile Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecekler. Oradan da madalya ile döneceklerine inanıyorum. Onursal başkanımız PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu'nun verdiği destekle başarılarımıza yenilerini eklemek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk sınav Güreş'te

U17 Grekoromen Güreş Erkekler Avrupa Şampiyonası 12-18 Haziran tarihleri arasında Arnavutluk-Tiran'da düzenlenecek. Milli takımımız, 30 sporcu ile mindere çıkacak ve şampiyonlukları hedefliyor. Torku Şeker Spor Kulübü, bu şampiyonada 51 kg'da Ömer Altaş ve 60 kg'da Halil Çınar ile ülkemizi temsil edecek. Torku Şeker Spor Antrenörü Soner Sucu da milli takım kadrosunda yer alacak.

Sucu, Ankara Eryaman'daki Olimpiyat Hazırlık Merkezi kampında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, Tiran'daki Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyalar ile döneceklerine inandığını söyledi.

Badminton'da hedef olimpiyatlar

Para Badminton milli takımı ise 14-18 Haziran tarihlerinde Kanada'nın Ottawa şehrinde yapılacak olan Paralimpik oyunlara puan veren Uluslararası Para Badminton turnuvasına katılacak. Torku Şekerspor sporcusu Emine Seçkin, ülkemizi temsil edecek. Milli takımın antrenörlüğünü ise Ahmet Bozdam yapacak.

Emine Seçkin, Bahreyn'den gümüş madalya ile döndükten sonra Olimpiyat yolunda önemli bir turnuvaya katıldığını ifade ederek, başarılı olmak ve madalya kazanmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Seçkin, desteklerinden dolayı Federasyonlarına, Torku Şeker Spor Kulübü'ne ve Onursal Başkanları Ramazan Erkoyuncu'ya teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!