İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türk mutfağının en önemli lezzeti Yazıköy Keşkeği fırından çıkarıldı

Türk mutfağının en önemli lezzeti Yazıköy Keşkeği fırından çıkarıldı
YAZIKÖY KÖYÜNÜN YEREL LEZZETLERİNDEN OLAN VE 16 SAAT PİŞİRİLEN 'YAZIKÖY KEŞKEĞİ' FIRINDAN ÇIKARILDI.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyünün yerel lezzetlerinden olan ve 16 saat pişirilen ’Yazıköy Keşkeği’ fırından çıkarıldı.


Karabük’te "Türk Mutfağı Haftası" kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.


Valiliğinin koordinesinde düzenlenen programın durağı Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyü oldu.


Program çerçevesinde kente özgü tatlardan olan "Yazıköy keşkeği" köy sakini Hafize Aşıkosmanoğlu ve protokol üyeleri, fırından çıkarıldı.


Yaklaşık 16 saat odun ateşinde pişen keşkek geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olarak yer alıyor.


Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Valilik Hukuk Müşaviri Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!