İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor. Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esecek. İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli rüzgarlar bekleniyor, bu nedenle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor, bu bölgelerde dikkatli olunmalıdır.

Hava durumu bölgelere göre şu şekildedir:

**MARMARA**
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

**EGE**
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacak. Rüzgar, bölgenin güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli esecek, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde olabilir.

**AKDENİZ**
Parçalı ve az bulutlu, doğusunda yer yer çok bulutlu olacak. Rüzgar, iç kesimlerinde kuzeybatıdan kuvvetli esecek, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde olabilir.

**İÇ ANADOLU**
Çok bulutlu, Konya ve Karaman hariç bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Rüzgar, bölgenin güneydoğusunda kuzeybatıdan kuvvetli esecek, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde olabilir.

**KARADENİZ**
Çok bulutlu, bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Rüzgar, Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan kuvvetli esecek.

**ORTA ve DOĞU KARADENİZ**
Çok bulutlu, kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor.

**DOĞU ANADOLU**
Çok bulutlu, Malatya hariç bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Rüzgar, bölgenin güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

**GÜNEYDOĞU ANADOLU**
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde hafif yağmur bekleniyor.

Denizlerde ise Akdeniz'de fırtına, Karadeniz ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. Van Gölü'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava olacak, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Rüzgar, güneybatıdan esecek.

Hava durumu ve rüzgar uyarılarına dikkat edilerek gerekli tedbirler alınmalıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!