İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiyenin Nobeli, madencilere verildi

Türkiyenin Nobeli, madencilere verildi
23. ULUSLARARASI SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPSAMINDA VERİLEN VE TÜRKİYE’NİN NOBEL’İ OLARAK KABUL EDİLEN SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK (SBD) ÖDÜLÜ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE TÜRKİYE'NİN GURURU OLAN TTK MADEN İŞÇİLERİNE VERİLDİ. BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK, ‘KAHRAMAN MADENCİLERİMİZE SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK ÖDÜLÜNÜ TAKDİM ETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM. MADENCİLERİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZİN GURURU OLDU” DEDİ.

23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin kapsamında verilen Türkiye'nin Nobel'i olarak kabul edilen Sevgi, Barış, Dostluk (SBD) ödülü bu yıl 6 Şubat depremlerindeki kahramanca mücadeleleriyle Türkiye'nin gururu olan TTK Maden İşçilerine takdim edildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ödülün sunumu sırasında duyduğu büyük mutluluğu ifade etti ve madencilerin ülkenin gururu olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilen Sevgi, Barış, Dostluk ödülünün ikincisi, 6 Şubat depremlerinde ülkenin gururu olan TTK Maden İşçilerine sunuldu. Festival alanında toplanan kalabalığın önünde, TTK Arama Kurtarma Ekibi ile GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver, SBD ödülünü kabul etti. Başkan Halil Posbıyık, madencilerin fedakarca çalıştığını ve birçok hayatı kurtardıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu yıl Festival Yürütme Kurulu toplandı ve hiç tereddütsüz oy birliğiyle TTK Arama Kurtarma Ekibine, yani madencilerimize tüm madenciler adına Türkiye'nin Nobel'i olan Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü vermeye karar verdi. Bu ekip bütün madencilerimizi temsil ediyorlar. Onlar bizim kahramanlarımız. En acılı günlerimizde, kendi canlarını feda ederek kurtarma ekibi olarak inanılmazı başardılar. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da büyük ses getirdiler. Biz Ereğliler olarak onlarla iftihar ediyoruz. Onlar bizim canlarımız. Hem cesaretlerini, hem hayatlarını ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun. Bütün madencilerimizi saygıyla selamlıyorum. Şehit olan madencilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Kahraman madencilerimize Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman olduğu gibi ülkemizin gururu oldu."

Ödülü madenciler adına alan GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan da şunları söyledi: "Genel Maden İşçileri adına, madencilerimiz adına değerli başkanımıza düşüncesinden ve ödülünden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Her şey bu millet için, bu vatan için. Teşekkür ediyoruz."

Ödül töreninde, madencilerin fedakarca yaptığı çalışmalara dair sunulan video, alandaki seyircilere duygusal anlar yaşattı ve birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Zonguldaklı madenciler, halkın yoğun alkışları eşliğinde sahneden ayrıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!