İstanbul
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar

Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) DİL ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (PADAM)’NİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE TÜRK YEMEĞİ YAPMA ATÖLYESİNDE YEMEK YAPTILAR.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’nin uluslararası öğrencileriyle birlikte Türk yemekleri yaptılar.


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) PADAM’da Türkçe hazırlık eğitimi gören uluslararası öğrenciler Türk Yemeği Yapma Atölyesine katıldı. PADAM ve PAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile iş birliği içinde gerçekleşen atölye; uluslararası öğrencilere Türk yemekleriyle tanışma ve bu lezzetleri hazırlama fırsatı sundu. Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen atölyeye PADAM yönetimi, akademik-idari personel ve uluslararası öğrenciler katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen atölyede Türk yemeği pişiren uluslararası öğrenciler daha sonra pişirdikleri yemeklerin tadına baktılar. Doç. Dr. Feyza Tokat “PADAM’da biz uluslararası öğrencilerimize Türkçe öğretirken Türk kültürünü de tanıtıyor ve öğretiyoruz. Bu atölye ile uluslararası öğrencilerimizin Türk kültürünün önemli bir parçası olan zengin Türk mutfağını tanımalarını ve deneyimlemelerini istedik” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!