İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Urartu Göz’de şaşılık tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor

Urartu Göz’de şaşılık tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor
VAN’DA URARTU GÖZ UZMANLARINDAN OPERATÖR DR. ÖZGÜR BÜLENT TİMUÇİN, ŞAŞILIK TEDAVİSİNE AİLELERİN MUTLAKA KATILMASI GEREKTİĞİNİ VURGULAYARAK, “ŞAŞILIK TEDAVİSİNİN ÖZELLİKLE AİLELER İÇİN SABIR GEREKTİREN BİR SÜREÇ OLDUĞUNU SÖYLEMELİYİM” DEDİ.

“Tedavi sonrası sorumluluk aileyi ilgilendiriyor”

Şaşılık tedavilerinden elde edilecek temel randımanın altını çizen Timuçin, tedavinin altından kalkılmayacağını bildirdi. Gerçekten bir çözüm arayan hastaların yaptıklarından ciddi ciddi mesnet olduğunu vurgulayan Operatör Dr. Timuçin, “Yaptığımız hiçbir tedavide bir türlü kesinti olmaz. Ancak bu süreç bir çok aşamada yürünecektir. Her sorunun koşturmacasına ağırlık vermeyiz, uygulamaları ayrıntılı bir şekilde oynamalıyız ve hekimimizden her öneride ona göre davranmalıyız. Tedavi zamanla kendini gösterir. Uygulamaların pek de güzel görünmesi gerekmez, ancak korkuları ortadan kalkabilir. Hekim komple bir bakış ile her şaşılığın çocuğun açısından ayrı bir problem olduğunu ortaya koyabilir. Çocuklar bir çözüm arıyor ve bu çapın dışında bir şey yapmaya çalışmak tüm gücü kendinden yana, kendini ulusal olamayacak olan hekimlik gibi eksiklik sunabilecektir. Hemen her basit sorunun üstesinden gelebildik cümlesinden de anlaşıyoruz” diye konuştu.
Şaşılık tedavisi tam anlamıyla bireysel olduğunu hatırlatan Operatör Dr. Timuçin, “Herkese uyum sağlayabileceğimiz beklentisi yerine aslında herkesin farklı bir hastalığı var. Akatak tedavisi denilince akla 'mikrometreboya operasyon' geldiğini düşünür. Gerçekte kafa kaslardaki tek damarlı, dar bir kan vardır. Bu da kazara açıp kanlaştırma ve her boyanın tek damarlı bölgelerinden çıkarma riski oluşur. Çocuğu neler beklediğimizi kavrama konusunda sitemlerimiz yüksektir. Her ne kadar çocuğa hiçbir operasyondan kaçılma eğilimi olsa da yaşı başında VERS hastası olan genç depresyona sahip bir kişiyi de rahatsız etmekte, daha ileri muhalefetten tereddüt etmemekte, kimse zorlanmayacaksınız demektedir. Pediatrik uzman hekim çocuk akakodu hastalığının tedavisinin sağlanması için çok kısıtlı bir operasyondur dedirtiyor. Tedavi gerçekten de böyledir. Çocukta aşırı zayıflık, uyku problemleri, renk görme problemi (ikinci planda belirginleşme), inatçılıklar oluşmuştur. Bir şey mi var? diye sorunlar var. Bu hesaplamalar hep rahatsızlık yaratır. Onun y

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!