İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

URAYSİM çalışmaları hız kazandı

URAYSİM çalışmaları hız kazandı
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ESKİŞEHİR’DEN İLAN ETTİĞİ VE TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE'Yİ RAYLI SİSTEMLER ALANINDA DÜNYANIN SAYILI MERKEZLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GETİRECEK OLAN "ULUSAL RAYLI SİSTEMLER ARAŞTIRMA VE TEST MERKEZİ" (URAYSİM) PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR, URAYSİM’İN 6550 SAYILI ARAŞTIRMA ALTYAPILARININ DESTEKLENMESİNE DAİR KANUN ÇERÇEVESİNDE ALINMASIYLA HIZ KAZANDI.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'de ilan ettiği ve Türkiye'yi raylı sistemler konusunda önde gelen merkezlerden biri haline getirecek olan "Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi" (URAYSİM) projesi, 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında hızla ilerliyor.

URAYSİM, bu kanun kapsamına alınarak tüzel kişilik kazandı ve son günlerde TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. URAYSİM'in ikinci yönetim kurulu toplantısı da aynı ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya URAYSİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar ve URAYSİM Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantı sonrasında, URAYSİM Yönetim Kurulu Üyeleri, URAYSİM proje sahasına teknik bir gezi düzenledi.

TÜRASAŞ Genel Müdürü ve URAYSİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, URAYSİM'in Türkiye'nin raylı sistemler konusundaki potansiyelini artıracağını ve Türkiye'nin bu alanda bir merkez haline gelmesine katkı sağlayacağını belirtti. URAYSİM, hızlı trenlerden şehir içi hafif raylı sistem araçlarına kadar birçok türde raylı sistem aracının test edilebileceği bir merkez olacak. Ayrıca, URAYSİM'in yerli ve milli üretim anlayışına katkı sağlayarak ülkenin dışarıya ödediği test maliyetlerini içerde tutacak bir merkez olması bekleniyor.

URAYSİM Yönetim Kurulu Üyeleri, proje sahasında teknik incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumunu incelediler.

Anadolu Üniversitesi Rektörü ve URAYSİM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat Erdal, URAYSİM'in 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamına alınmasının çalışmalara hız kattığını vurguladı. URAYSİM'in Türkiye'nin raylı sistemler alanında büyüme ve gelişme potansiyeline katkı sağlayacağını ve yerli üretim konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, URAYSİM'in bir Ar-Ge merkezi olarak da hizmet vereceği ve sektörde çalışacak personelin yetişmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!