İstanbul
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Urla’da sokakların çehresi değişecek

Urla’da sokakların çehresi değişecek

Urla Belediyesi, ilçe genelinde hız kesmeden devam eden çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç liderliğinde, Urla'nın tarihini, doğasını ve kültürünü koruyarak önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Şimdi de Merkez Kentsel Sit Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları başladı ve ilçenin Camiatik, Yelaltı, Sıra, Hacı İsa ve Yeni Mahallelerinde sokakları tarihi dokusuna uygun doğal taşla kaplama, elektrik telleri ve telekom kablolarını yer altına alma çalışmaları yapılıyor. Bu proje, toplamda 12 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor.

Başkan V. Kaymakam Dayanç, yaptığı açıklamada, "Urla halkına en iyi hizmeti sunma amacıyla projeleri gerçekleştiriyoruz. Tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi koruyarak, bu projelerle ilçemizi daha da değerli hale getiriyoruz. Özellikle tarihi dokunun ön plana çıkacağı bu sokak sağlıklaştırma projesine büyük önem veriyoruz. Bu alan, 14. yüzyıla kadar uzanan Türk Medeniyeti izlerine ev sahipliği yapmaktadır. Proje tamamlandığında hem tarihi dokumuz daha belirgin hale gelecek hem de turistik açıdan cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca, proje kapsamında Arasta ve Malgaca Çarşısı'nda da doğal taş kaplaması yapılacak ve iş yerlerinin tabelaları standart hale getirilecek. Başkan V. Kaymakam Dayanç, projenin yaz sezonu öncesinde tamamlanması için ekiplere hızlandırılmış bir şekilde çalışma talimatı verdi. Urla'nın esnafı ve vatandaşları da projeyi memnuniyetle karşılayarak yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Proje kapsamında yer alan sokaklar arasında Çelen Sokak, Sevinç Sokak, Hamam Sokak, Küçük Hamam Sokak, Ülke Sokak, Balkış Sokak, Demirciler Sokak, Dere Sokak, Ptt Arkası Sokak, Çağlayan Sokak, Tatar Camii Sokak, Ara Sokak, Itır Sokak, Malgaca Pazarı Sokak, Arasta Sokak, Elmalı Sokak, Dalagan Sokak, Asmalı Çınar Sokak, Yazıcıoğlu Sokak, Kuleli Sokak, İbrahim Algan Sokak, Eski Camii Sokak, Okul Sokak, Merdivenli Sokak, Haydar Çeşme Sokak, Eski Camii Arkası Sokak, Özyokuş Sokak, Mustafa Kemal Paşa Cd, Park Sokak, Tireli Sokak, Kapan Camii Sokak, Çilingir Çeşme Sokak gibi önemli sokaklar bulunuyor ve bu sokaklar doğal taşlarla kaplanacak. Kaldırımlarda andezit levha ve andezit bordür kullanılırken, yol kenarlarında granit oluk ve yol gövdesinde granit-bazalt küp taş kullanılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!