İstanbul
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Üsküdar’da asırlık çınar ağacının devrildiği anlar kamerada

Üsküdar’da asırlık çınar ağacının devrildiği anlar kamerada
Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)- ÜSKÜDAR Çengelköy’de cadde üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı kökünün çürümesi nedeniyle önce caddede bulunan iki katlı binanın üzerine ardından da caddeye devrildi. Olayda yaralanan olmazken, ağacın devrildiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, saat 13.00 sıralarında Çengelköy Mahallesi Çengelköy Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kökü çürüyen asırlık çınar ağacı, önce caddede bulunan iki katlı binanın üzerine ardından da caddeye devrildi. Olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatarak önlem aldı. Binanın çatısına düşen dallar kesilirken, bina ve cadde üzerine devrilen ağacın dalları ise, vinç yardımıyla kaldırıldı. Ekiplerin çalışmalarının ardından cadde tekrar trafiğe açıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, insanların kaldırımda yürürken, ağacın kökünden sökülerek devrilmesi ve vatandaşların kaçması görülüyor. Çevredekilerin ağacın altında kalan var mı diye yardıma koşmaları da görüntülerde yer alıyor. ”BİRDENBİRE SESLER GELDİ VE DEVRİLDİ”

Çengelköy'de, kökü çürüyen asırlık çınar ağacının caddede bulunan iki katlı binanın üzerine ardından caddeye devrilmesi olayı, büyük bir panik ve çevredekilerin yardımlarıyla atlatıldı. İşte olayın detayları:

Üsküdar Çengelköy’de bulunan asırlık bir çınar ağacı, kökünün çürümesi sonucu önce caddenin üzerindeki iki katlı bir binanın çatısına ardından da caddeye devrildi. Neyse ki bu olay sırasında yaralanan kimse olmadı.

Polis ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi ve güvenlik önlemleri alındı. Binanın çatısına düşen dallar kesildi, ağacın dalları ise vinç yardımıyla kaldırıldı. Bu işlemler sonrasında cadde yeniden trafiğe açıldı.

Olayın yaşandığı anlarda, güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, insanların caddenin kaldırımında yürürken ağacın kökünden sökülerek devrilmesi ve vatandaşların kaçmaya çalışması görülüyor. Çevredekilerin ağacın altında kalan var mı diye yardıma koşmaları da görüntülerde yer alıyor.

Olayı gören tanıklardan biri olan Mehmet Karaca, ağacın en az 150 yıllık olduğunu söyledi ve şunları ifade etti: "Devamlı araçlar çarpıyordu. Allah'tan o sırada kimse geçmiyordu. Birdenbire sesler geldi ve devrildi. Burada bu tür ağaçlardan çok var. Bunlar yaşlı ağaçlar, önlem alınması lazım."

Furkan Bozkurt, olay anını şöyle anlattı: "Dışarı çıkmıştım, ses geldi. Ağacın kökünün sesiymiş gibi geldi. Saniyeler sonra evlerin üzerine ağaç devrildi. Camlar kırıldı. Arkadaşlarımızla kafe ve ağacın altını kontrol ettik, Allah'tan kimse yoktu. İlk başta biz deprem olduğunu zannettik, çok korktuk."

Basir Hoşer ise şunları söyledi: "Ben bildim bileli bu ağaç var. Gördüğünüz gibi camlar kırıldı. Kafenin tentesi kırıldı. İyi ki kimsenin üstüne düşmedi. Herhangi bir talihsizlik olmadığı için şükürler olsun."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!