Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve sağlıklı beslenme konularında önemli bilgiler paylaştı. Öztürk, kurban etinin doğru şekilde tüketilmesinin insan sağlığı açısından kritik olduğunu vurgulayarak, "Kurban Bayramı'nda kurban etini hemen tüketmek uygun değil. Kesim sonrası kaslarda oluşan 'ölüm sertliği' denilen duruma dikkat çekmek istiyorum. Bu durum, kasların kasılıp gevşemesinin düzeninin bozulduğu bir süreçtir. Bu nedenle kurban eti kesildikten sonra birkaç gün beklemelidir" dedi.
Ayrıca, laktik asidin kaslarda olgunluğa ve sertliğe neden olduğunu açıklayan Öztürk, "Kurban etinin uygun depolama koşullarında bekletilmesi gerektiğini, buzdolabı poşetinde veya yağlı kağıtta 0 veya 2 derece arasında yaklaşık 3-5 gün bekletilmesinin önemli olduğunu" ifade etti.
Diyetisyen, et tüketirken pişirme yöntemlerine de dikkat edilmesi gerektiğini ve etin az miktarlarda tüketilmesini tavsiye etti. Sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Öztürk, insanların bu bayramda sağlık ve hijyen kurallarına uyarak et tüketimini gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.
Uzmanı uyardı: Kurban etinde oluşan ölüm sertliğine dikkat
UZMAN DİYETİSYEN BETÜL ÖZTÜRK, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ET TÜKETİMİ VE SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA BİLGİLER VERDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.