Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusunda önemli önerilerde bulundu. Dr. Yılmaz, et tüketiminin arttığı bu dönemde özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet gibi sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Kurban Bayramı'nın dini bir önem taşımasının yanı sıra uzun bir süre boyunca etin tüketileceği bir dönem olduğunu vurgulayan Dr. Yılmaz, sağlık ve hijyen koşullarının önemli olduğunu söyledi. Kurban kesiminin hijyenik koşullara uygun olarak yapılması gerektiğini ve etin işlenmesi, pişirilmesi, sakatatların çöpe atılmaması gibi konuların önemli olduğunu belirtti.
Beslenme düzeninde dikkat edilmesi gereken prensiplere de değinen Dr. Yılmaz, porsiyon kontrolünün önemli olduğunu ve özellikle sağlıksız atıştırmalıklardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca düzenli fiziksel aktivite ve yürüyüş yapmanın sindirim sisteminin rahatlatılması açısından faydalı olduğunu ekledi.
Dr. Yılmaz, Kurban Bayramı'nda kesim sırasında yaşanabilecek yaralanmalar konusunda da vatandaşları bilinçlendirdi ve sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesin Kurban Bayramı'nı kutladı.
Uzmanından bayramda beslenme önerisi
DÜZCE SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ DR. YASİN YILMAZ, KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA ÖNERİLERDE BULUNDU.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.