İstanbul
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı
KURBAN BAYRAMI'NDA SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME KONUSUNDA UYARILARDA BULUNAN DİYETİSYEN ORHAN OKŞAR, KURBAN ETİNİN TÜKETİLMEDEN 24 SAAT BEKLETİLMESİ UYARISI YAPTI.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.


Malatya’da görev yapan Diyetisyen Orhan Okşar, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Kurban etinin kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Okşar, et ile birlikte sebze tüketiminin önemine vurgu yaptı.



“Bayram sürecinde güne kahvaltı ile başlamak daha doğru olacaktır”


Günübirlik iki öğün yağ oranı az kırmızı et tüketiminin sağlık açısından daha uygun olacağını kaydeden Okşar, ”Kurban Bayramı sürecinde şerbetli tatlılar ile kırmızı etin çok fazla tüketileceği geniş sofraların yoğun olacağı bir bayram süreci geçireceğiz. Bu sürecin daha sağlık geçirebilmesi için günübirlik en fazla iki öğün yağsız et tüketimi önceliğimiz olmalı. Kurban kesimi sonrası hemen et tüketimine başlanmasını sağlıklı bulmuyoruz çünkü kurban etinin 24 saat dinlendirilerek tüketilmesi lazım. Et tüketimi ile birlikte sebze tüketimi de çok önemlidir. Bunun yanı sıra bayram süreci içerisinde güne kahvaltı ile başlamakta daha doğru bir uygulama olacaktır. Sağlık daha güzel bir bayram geçirilmesi adına günübirlik en fazla bir porsiyon et tüketimini öneriyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!