İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Uzmanından kurban etini tüketme önerileri

Uzmanından kurban etini tüketme önerileri
YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE UZMANI, ETLERİN NASIL SAKLANIP TÜKETİLMESİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, etlerin saklanması ve tüketilmesi konularında uzmanlar uyarılarda bulundu. Adana kebapçısı Yaşar Aydın, kurban etiyle hemen ilk gün Adana kebabı yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını ifade etti.

Kurban Bayramı'na az bir süre kala, etlerin nasıl saklanması ve tüketilmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Adana'nın ünlü kebapçılarından Yaşar Aydın, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu. Aydın, kurban edilen hayvanın tüylerinin parlak ve canlı olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kurban etinin hemen ilk gün Adana kebabı yapmak yerine öncelikle 3-4 saat kadar dışarıda dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Mangalda et pişirirken dikkat edilmesi gerekenleri de açıklayan Aydın, kömürlerin iyi yanmasının önemli olduğunu ve etin normal kıvamda pişmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Adana Kebap yapımı için etin özenle hazırlanması, baharatlarla avcara dönüştürülmesi ve mangalda pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, kurban etinin güvenli bir şekilde saklanması ve pişirilmesi önemlidir. Ayrıca, lezzetli bir Adana Kebap yapabilmek için etin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarına dikkat etmek gerekmektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!