Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin sağlık sorunlarına ve kilo artışına yol açabileceğini belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, bayramın ilk gününde et tüketimini önermeyerek şunları söyledi: "Bayramın ilk gününde et tüketmek yerine, etin önce 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda dinlendirilmesi ve bekletilmesi daha uygun olacaktır."
Kurban Bayramı'nda nasıl sağlıklı bir beslenme yapılması gerektiği hakkında önerilerde bulunan Tekay, özellikle kahvaltıda ağır yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini, kavurma ve kıymalı yumurta gibi ağır yiyeceklerin tüketilmemesini tavsiye etti. Tatlıların tüketileceği durumlarda reçel, bal ve pekmez gibi ürünlerin tercih edilmesini önerdi ve bol yeşillik ve sebzenin önemini vurguladı.
Et pişirme yönteminin de önemli olduğunu belirten Tekay, etin tek başına değil sebzelerle birlikte pişirilmesini, kavurma veya kızartmadan kaçınılmasını ve etin fırın, haşlanmış veya ızgara şeklinde tüketilmesini önerdi.
Ayrıca, etin kesildikten sonra hemen tüketilmemesini ve öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda bekletilip dinlendirilmesini tavsiye etti. Etin buzdolabından çıkarılarak sıcak suyla çözülmemesi gerektiğini ve buzdolabının altında çözülmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtti.
Uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin
BESLENME VE DİYET UZMANI KÜBRA TEKAY
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BŞEÜde, Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonominin Sağlanmasında Mikroalgle konferansı gerçekleştirildi
- Sivrihisar çiftçilerine yeni destekleme modeli anlatıldı
- Dangerfield sağlık kontrolünden geçti
- Yorgun merminin isabet ettiği çocuk yaralandı
- Dünya Okul Sütü Gününde Beylikova Fen Lisesinde süt dağıtıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.