İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Ergün, Güvenlik Asayiş ve Barınma Toplantısına katıldı

Vali Ergün, Güvenlik Asayiş ve Barınma Toplantısına katıldı
UŞAK VALİLİĞİ TARAFINDAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA HAZIRLANAN; “2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜVENLİK ASAYİŞ VE BARINMA TOPLANTISI VALİ DR. TURAN ERGÜN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Uşak Valiliği tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen "2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güvenlik Asayiş ve Barınma Toplantısı", Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında düzenlendi. Toplantı, Öz Merkez toplantı salonunda gerçekleşti ve proje hakkında Vali Ergün tarafından bilgilendirme yapıldı.

Vali Ergün, toplantıda 6500 kişilik eğitim ordusu, valilik, belediye, üniversite, emniyet, jandarma ve öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı. Ayrıca, okullardaki güvenliği sağlamak için emniyet ve jandarma birimlerinden atanmış güvenlik koordinatörleri aracılığıyla önemli adımlar atılacağını vurguladı.

Vali Ergün, "İlimizde bugün ilk ve ortaokullarda 366 okulda 5312 öğretmen, 57 bin 580 öğrencimizle yeni öğretim yılına başladık. Bunun yanı sıra 1280 kişilik idari ve TYP personelle birlikte yaklaşık 6500 kişilik eğitim ordusu ile Uşak'a hizmet vermek için hazır durumdayız. Başarı için eğitimde fiziki alt yapı büyük önem arz ediyor. Biz, fiziki alt yapıyı daha iyi bir yere götürmek için hayırseverlerimizin katkılarıyla bir çalışma yürütüyoruz. Okul binalarının depreme dayanıklılıkları ile ilgili bir çalışma başlattık. Uşak ilimizde bu kapsamda ilk ve orta dereceli okullarda 39 okul binası belirlendi. Bugün 21 okulumuzda güçlendirme ve yık-yap çalışmaları devam ediyor. 8 okulumuzda proje yapılandırma süreci tamamlanmış, ancak projelerde uyumsuzluklar görülmüştür. Bu okullarda da çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca, hayırsever vatandaşlarımız da okullarımızın iyileştirilmesine büyük katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle tüm hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Vali Ergün, "Güvenli okul, güvenli eğitim" projesinin Uşak'ta devam ettiğini ve okulların polis ve jandarma birliklerine tahsis edildiğini belirtti. Bu kapsamda, 101 okula polis ve jandarma görevlendirildiğini ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Vali Ergün ayrıca trafik güvenliğinin de önemli bir konu olduğunu vurguladı ve trafik işaretleri ve levhalarının büyük ölçüde tamamlandığını, okul servislerinin düzenli olarak denetlendiğini ifade etti.

Vali Ergün, ayrıca Uşak'ta üniversite öğrencilerinin barınma sorununun olmadığını ve yerleşik ve seyyar yurtlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!