İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Şıldak: Balıkesiri eğitimde daha ileriye taşıyacak ve başarılarla dolu bir gelecek inşa edeceğiz

Vali Şıldak: Balıkesiri eğitimde daha ileriye taşıyacak ve başarılarla dolu bir gelecek inşa edeceğiz
BALIKESİR İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NDA AKADEMİK BAŞARIYI DAHA YÜKSEĞE ÇIKARMAK HEDEFİYLE YÜRÜTÜLEN BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP) ÇALIŞMALARI ELE ALINDI. VALİ HASAN ŞILDAK, "BALIKESİR'İ EĞİTİMDE DAHA İLERİYE TAŞIYACAK VE BAŞARILARLA DOLU BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ" DEDİ.

Balıkesir'de Eğitim Başarı Projeleri Ele Alındı

Balıkesir'de gerçekleşen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda, akademik başarıyı artırmak amacıyla yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, Balıkesir'i eğitimde daha ileri bir noktaya taşımayı ve başarılarla dolu bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Vali Şıldak, “Amacımız Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında ilimizdeki eğitimle ilgili her konuyu ele almak ve eksiklikleri gidererek çocuklarımızı, velilerimizi ve tüm eğitim unsurlarını desteklemek. Asıl hedefimiz, eğitimde çıtayı yükselterek Balıkesir'i bir eğitim şehrine dönüştürmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için gerçek anlamda uygulamalarla hayata geçirmeye çalışıyoruz. Büyük ölçüde BİGEP çalışmaları bize bu konuda güzel fırsatlar sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığımız da Balıkesir'e önemli eğitim yatırımları sağladı. Özellikle 2022-2023 eğitim döneminde depreme dayanıklı hale getirdiğimiz okul sayımız artıyor ve 60’ın üzerinde yeni okul inşaatıyla rekor düzeyde bir yeni okul yapımı gerçekleşiyor. Bu desteklerle her ilçemiz hak ettiği payı aldı ve güçlendirici çalışmalarımız cesaret verici nitelikte." şeklinde konuştu.

Vali Şıldak, ayrıca 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı'na girecek öğrencilere başarılar diledi ve Balıkesir'in eğitimde daha yüksek başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

Toplantıya Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okulların BİGEP proje sorumluları ve zümre başkanları katıldı. Toplantının ardından Vali Hasan Şıldak, Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek engelli kursiyerlerin yaptığı ürünleri inceledi. Engelli bireyler, kendilerini geliştirme fırsatı buldukları dernekteki faaliyetlerden memnuniyetlerini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!