İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

WBC’nin kemer maçları Fethiye’de düzenlenecek

WBC’nin kemer maçları Fethiye’de düzenlenecek
İSTANBUL, (DHA) - Son yıllarda yapılmış en büyük boks organizasyonlarından biri olan Orka Boks Gecesi, 17 Eylül Pazar günü Fethiye’de düzenlenecek. Gecede sporcular 2’si kemer maçı olmak üzere 4 de klasman mücadelesi için ringe çıkacak.Boks gecesinin en önemli karşılaşması ise 10 profesyonel maçının tamamını kazanan Fethiyeli boksör Kubilay Alcu ile Azerbaycanlı Ismat Eynullayev arasındaki WBC Orta Doğu Hafif Ağır Sıklet kemeri mücadelesi olacak. Bir diğer önemli müsabaka ise 11 profesyonel maçının tamamını nakavt ile kazanan Karslı boksör Arda Avcı ile şimdiye kadar 53 profesyonel maça çıkan Rauf Aghayev arasında yaşanacak. Arda Avcı kazandığı WBC Asya Superlight kemerini korumak için mücadele verecek.

Fethiye'de düzenlenecek olan büyük bir boks organizasyonu olan Orka Boks Gecesi, son yılların en etkileyici boks etkinliklerinden biri olarak 17 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Bu muhteşem gecede, sporcular 2'si kemer maçı olmak üzere toplamda 4 farklı kategoride ringe çıkacaklar.

Gecenin en önemli karşılaşması, 10 profesyonel maçını kazanan Fethiyeli boksör Kubilay Alcu ile Azerbaycanlı Ismat Eynullayev arasında gerçekleşecek olan WBC Orta Doğu Hafif Ağır Sıklet kemer mücadelesi olacak. Bir diğer heyecanlı müsabaka ise 11 profesyonel maçını nakavtla kazanan Karslı boksör Arda Avcı ile daha önce 53 profesyonel maça çıkmış olan Rauf Aghayev arasında yaşanacak. Arda Avcı, kazandığı WBC Asya Superlight kemerini korumak için ringe çıkacak.

Türkiye'nin önde gelen kadın boksörlerinden biri olarak kabul edilen ve WBC altın kemer sahibi Seren Ay Çetin de Orka Boks Gecesi'nde dikkat çeken isimlerden biri olacak. WBC'de finale yükselen ilk Türk boksörü unvanına sahip olan Çetin, profesyonel boks kariyerindeki 11 maçının tamamını kazandı. Bunun yanı sıra 1.5 yıl boyunca sakatlık nedeniyle ringlerden uzak kalan Tarık Sözer, olimpik sporcular Fatih Keleş ve Yakup Şener de bu muhteşem organizasyonda yer alacaklar. Geceyi organize eden isim ise Kadıköy Boks Kulübü Başkanı Serdar Avcı olacak.

Bu özel organizasyon için büyük bir çaba harcandığını belirten Orka Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları, "WBC'yi Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muhammed Ali, Tyson Fury ve Mike Tyson gibi büyük isimler de WBC'de dünya şampiyonluğu yaşamıştı. Bu organizasyon için yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz ve çok heyecanlıyız" dedi.

Torunoğulları ayrıca, "Bu tür organizasyonlarla sporu daha fazla teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Sporun her dalına destek veriyoruz ve bu organizasyonlarla spora olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz" şeklinde de konuştu.

Sporseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklarına inandıklarını belirten Torunoğulları, "Yerli ve yabancı boksseverler, bu heyecan verici maçları ilgiyle takip ediyorlar. Misafirlerimizin yüzde 60'ı yerli olacak ve yurtdışından da özel olarak organizasyonu izlemeye gelenler bulunuyor" dedi.

17 Eylül'de gerçekleşecek olan bu heyecan verici organizasyon canlı olarak yayınlanacak ve spor severlere büyüleyici anlar sunacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!