İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YADEM konferansları ‘Alzheimer konusuyla başladı

YADEM konferansları ‘Alzheimer konusuyla başladı
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR YADEM KONFERANSLARI BAŞLADI. SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞEN, SEAH NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. YEŞİM GÜZEY ARAS’IN KONUK OLDUĞU ‘ALZHEİMER NEDİR? NASIL KORUNABİLİRİZ’ SORULARI YANIT BULDU. SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞEN PROGRAMDA KATILIMCILARA BİLGİLER VERİLDİ.

Sakarya Büyükşehir YADEM konferansları başladı. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen, SEAH Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras’ın konuk olduğu ‘Alzheimer Nedir? Nasıl Korunabiliriz’ soruları yanıt buldu. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen programda katılımcılara bilgiler verildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Destek Merkezi YADEM tarafından yaşlılar için düzenlenen konferanslarda yeni dönemin ilk programı gerçekleştirildi. Büyükşehir YADEM ve İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi işbirliği ile gerçekleşen, SEAH Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras’ın konuşmacı olduğu ‘Alzheimer Nedir? Nasıl Korunabiliriz?’ soruları yanıtlarını buldu.


Alzheimer’dan nasıl korunması gerektiğini anlatarak katılımcıları bilgilendiren SEAH Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras, “Sızma zeytinyağı, ceviz, fındık, yer fıstığı vb. balık çeşitlerinden somon, ton balığı, uskumru ve sardala gibi soğuk su balıkları, domates, kümes hayvanları, ıspanak, lahana, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, böğürtlen çilek, ahududu, erik, portakal ve kiraz gibi meyveler olası alzheimer riskini azaltır, gecikmesini sağlar ve hatta olmasını da engeller“ dedi.


Konuşmalarına devam eden SEAH Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras, bazı ürünlerin fazla tüketilmesinin alzheimer riskini artırdığını dile getirdi. Yağ ve süt ürünleri, kırmızı et, tereyağı, rafine şeker ve tuz gibi besinlerin çok tüketilmemesi gerektiğini belirten Aras, tüketimi fazla olanların en asgari seviyelere çekmeleri gerektiğinin altını çizdi. Anlatımlarını tamamlayan SEAH Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Güzey soru sormak isteyen katılımcılara mikrofonu yöneltti. Sorulan sorulara verilen cevaplardan kaldıkları mutluluğu dile getiren, yapılan seminer ile bilinçlenmelerini sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi YADEM, Sakarya İl sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar birimine teşekkür ettiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!