İstanbul
20 Kasım, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yetkinlik esaslı esnek eğitim KOSTÜde hayata geçiyor

Yetkinlik esaslı esnek eğitim KOSTÜde hayata geçiyor
YETKİNLİK ESASLI ESNEK EĞİTİM TÜRKİYE'DE İLK KEZ KOCAELİ SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ'NDE UYGULANACAK. KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNAN REKTÖR PROF. DR. MUZAFFER ELMAS, KOSTÜ'NÜN BU ALANDA ÖNCÜLÜK YAPARAK, DERS PLANLARINI, AKADEMİSYEN NİTELİKLERİNİ VE ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENME ATMOSFERİNİ YETKİNLİK ESASLI EĞİTİME UYGUN BİÇİMDE GELİŞTİRECEĞİNİ İFADE ETTİ.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yetkinlik esaslı esnek eğitim modelini uygulamaya başlayacak. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu yeni eğitim modelinin üniversitenin ders planlarını, akademik niteliklerini ve öğrenme ortamını yetkinlik esaslı eğitime uygun hale getireceğini açıkladı.

KOSTÜ, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakülteleri ile Avrupa Meslek Yüksekokulu'nun akademik kurulları tarafından tasarlanan bu yeni eğitim modeli, pandemi ve deprem gibi olağandışı durumlar nedeniyle eğitimde yaşanan sorunlara çözüm sunmayı amaçlıyor.

Rektör Elmas, gelecekte üniversite diplomasının ve yetkinliklerin önemli olacağını belirtti ve iş dünyasının gereksinimlerinin değişmesi nedeniyle yetkinliklerin daha fazla ağırlık kazanacağını vurguladı. KOSTÜ'nün bu konuda öncülük yaparak, ders planlarını, öğretim üyelerinin niteliklerini ve öğrenme ortamını yetkinlik esaslı eğitime uygun hale getireceğini açıkladı.

Bu yeni eğitim modeli kapsamında KOSTÜ öğrencilerine çeşitli imkanlar sunulacak. Öğrenciler, ücretsiz yapay zeka ve dijitalleşme sertifikası alma fırsatına sahip olacaklar. Seçmeli derslerde öğrencilere 4 farklı disiplinden ders alma özgürlüğü tanınacak. Ayrıca, ulusal veya uluslararası sertifika programlarından alınan sertifikaların ders olarak kabul edileceği bir sistem oluşturulacak. Bu sayede öğrencilerin derslik dışında kazandıkları becerilerin değerlendirilmesi sağlanacak.

Rektör Elmas, KOSTÜ'nün bu yenilikçi yaklaşımlarının öğrencilere geniş bir yelpazede yetkinlik kazandırmalarına ve öğrenme deneyimlerini çeşitlendirmelerine olanak tanıyacağını ifade etti.

Ayrıca, KOSTÜ, uzaktan eğitim, karma eğitim gibi yöntemlerin kullanıldığı pandemi ve deprem sonrası eksiklikleri gidermek için de yeni programlar hazırlayacak. Özellikle uygulamalı bölümlerde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi ve öğrencilerin nitelikli bir şekilde mezun edilmesi için çalışmalar yapılacak.

KOSTÜ, bu değişimle birlikte mezunlarının sadece diplomalarını değil, aynı zamanda dijitalleşme, yapay zeka, eleştirel düşünme, farklı disiplinleri tanıma ve liderlik gibi önemli yetkinliklere sahip olmalarını hedefliyor. Bu sayede öğrenciler, iş dünyasında başarılı bir şekilde yer alabilecek, değişen gereksinimlere uyum sağlayabilecek ve geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uydurabilecek donanıma sahip olacaklar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!