İstanbul
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YKS adaylarının en çok sorduğu soru, uygularsanız kendinize güveniniz gelecek

YKS adaylarının en çok sorduğu soru, uygularsanız kendinize güveniniz gelecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) az bir süre kala, aday öğrencilerin en büyük endişelerinden birinin sınav süresini verimli kullanma olduğunu belirten Eğitim Koçu ve Tercih Danışmanı H. Nilgün Akçay, öğrencilere bazı önerilerde bulundu. Akçay, "Hedefiniz netse, konulara hakimseniz ve deneme sınavlarınızda hangi derste daha başarılı olduğunuzu biliyorsanız, o dersten başlamak önemlidir. Soruları hızlı ve kolay çözdüğünüzde kendinize olan güveniniz artar. Bu size rahatlama ve odaklanma sağlar, böylece sınav süresini daha iyi değerlendirirsiniz" dedi.

YKS başvurularının 3.5 milyonu aştığı bu dönemde, Tercih Danışmanı H. Nilgün Akçay, sınav hazırlığı yapan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. "Hedefiniz netse, konulara hakimseniz ve deneme sınavlarınızda hangi derste daha başarılı olduğunuzu biliyorsanız, o dersten başlamak önemlidir" diyen Akçay, "Soruları hızlı ve kolay çözdüğünüzde kendinize olan güveniniz artar. Bu size rahatlama ve odaklanma sağlar, böylece sınav süresini daha iyi değerlendirirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Ortalama sekiz saat uyku almak önemlidir ve nefes egzersizleri yapabilirsiniz" diyerek uyku düzeninin mutlaka sağlanması gerektiğini vurgulayan Akçay, "Ortalama sekiz saat uyku almanız, hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınız için önemlidir. Ayrıca, nefes egzersizleri yaparak sakinleşebilirsiniz. İnternet üzerinde nefes egzersizi videoları bulunmaktadır. Bu kaynakları kullanarak destek alabilirsiniz. Sabahları bir saat yürüyüş yapmak da sizi rahatlatabilir ve sınav stresini azaltabilir" şeklinde konuştu.

Öğrencilere, sınavın son gününe kadar kitap okumaktan vazgeçmemeleri gerektiğini hatırlatan Akçay, "Özellikle anlatımı sade olan kitapları seçmelisiniz. Bu konuda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinizden destek alabilirsiniz. Ayrıca, enstrümantal klasik müzik dinlemek de sizi rahatlatabilir" dedi.

Ailelere de önerilerde bulunan Akçay, "Sınavla ilgili son denemeleri nasıl geçti? Kaç net yaptın?" gibi sorular sormak yerine, çocuklarına rahatlatıcı ve olumlu mesajlar vermenin daha iyi olduğunu ifade etti. Akçay, "Bu sürecin bir son olmadığını, kazanamasa bile birçok bilgi edinmiş olacaklarını, tekrar deneyebileceklerini ve sonuç ne olursa olsun çocuklarıyla gurur duyduklarını ifade eden cümleler kurarak gençlerin duygusal rahatlığını artırabileceklerini" belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!