Yozgat’ta Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde katılımcılara, kentin coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce etkinlik organize edildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte testi kebabı, tandır, arabaşı, nohut kavurması, gilik, yumurta tatlısı, salep ve un helvası gibi yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.
Yozgat’ın tarihi, kültürü ve damat tadıyla kadim bir kent olduğunu söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Bizler Yozgat’ın hem kültürünü hem de damak tadını tekrardan yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftada yöresel kültürü yansıtmak ve anlatmak üzere böyle bir etkinlikte bir adayız. Yozgat sadece coğrafyasıyla değil kültürüyle, şiirleriyle, türküleriyle ve damak tadıyla kadim Türk milletinin özünü barındıran bir kent. Dileğimiz bu kültürü yaşatmak. Bugün de arkadaşlarımız yöresel lezzetleri sunmak üzere çok emek verdiler. Katkı sunan herkese teşekkürler ediyorum.” dedi.
Yozgat Valisi Özkan ve beraberindekiler tanıtım stantlarını gezdi, etkinlikte kente ait yöresel yiyecekler katılımcılara ikram edildi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.