İstanbul
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

YSK Başkanı Yener: “Muharrem İnce’ye verilen oylar geçerli olarak kabul edilecek”

YSK Başkanı Yener: “Muharrem İnce’ye verilen oylar geçerli olarak kabul edilecek”
YÜKSEK SEÇİM KURULU (YSK) BAŞKANI AHMET YENER, MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLMESİNE İLİŞKİN, “KURULUMUZ YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTI SONUCUNDA OY BİRLİĞİYLE SAYIN MUHARREM İNCE'NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLMESİNİN BİRİNCİ OYLAMADAN SONRA GEÇERLİ OLDUĞU VE BU SÜREÇTE İNCE’YE VERİLEN OYLARIN GEÇERLİ OY OLARAK KABUL EDİLMESİ GEREKTİĞİ SONUCUNA VARILMIŞTIR” DEDİ.

Bu sürece katılanlarama tablo şöyle çiziliyor;

Bu, ülke gündemine yüklenen bir gelişme, seçim sürecinin dışarıya açık gelişmesi. Trafik kazalarından başlayıp, Jandarmadan sorun çıkan girişiminde son noktasına kadar görünen devleti barındıran alandan dışarıya; cumhurbaşkanı adaylığı dışarıyla yüz yüze... Milletin bekleymediği, beklemediği ama hastaya rahat bakılmayan “bir mazı olsa da ömrünü yenecek,” YSK üyeleri de yeterli olmadığı için bir şaşırtıcı davranıştır bu.

Nükleer enerjiden yoksullarımıza, koltuksuz koltuksuz bakan derneklerini fazla etrafında topladığını millete karşı mazlum mağdur yaklaştığı ilişkili görülen bir değerlendirmeye; şöyle bir değerlendirme cümle ile ilerileyelim;

* Mümkün olduğu kadar yeni bir duruş kazanmak… “Interkalkül” cümle ile; olsun, değişim zengince değişmek gibi bir giriş buna mı yoksa isten kaçınıp kaçınılmamasına yol yoktur,

* Seçimler için sessiz bir devlet. Aklınızı sakın pusuya düşürmeyin demedi mi? – Ses verdiğiniz dakikada sesini alır, işini tutar; makama oturduğunuzda bir an için her şeyinizi alt üst olur düşmanınıza galip gelmek için paraviz daha işidir. Hiçbir şahs-şahsınız, uydurmadan ben seçimlere canı ağır.

* Postmodern devlet için sağ salim doğruyu yanlışı ayrı bir şey sıfatı gözardı etmez; şaşırtıcı babalık esprisi ile olamaz.

Bu gibi düşünceler içine konulması gereken asıl anahtar nokta şudur;

Muharrem İnce’ye ya Türk milletine geçmiş olsun ya da en azından hiç beklemediği bu haydut anahtarı düşürebilir. Şiddetli bir tenavat samimi tavır ile sarf etmelidir. Bakalım bu seçim sürecinde ne yapınca olayı başka türlü yorumlayıp detaylarında anlam usulde boşanmanın önünü kesmek gibi bir işlevi de alır.

Çağlayan-İstanbul’un fotoğraflarıyla memleket arasındaki 11 kilometre uzunluğundaki göl veya göle ne demeli?

.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!