İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkisi altında olduğu görülüyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması öngörülmektedir.

Hava sıcaklığının İç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekildedir:

- Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak. (Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

- İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.

- İzmir: Parçalı çok bulutlu, iç kesimlerde aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 28 derece olacak. (Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.)

- Adana: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerde aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 33 derece olacak.

- Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 28 derece olacak.

- Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 23 derece olacak.

- Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 23 derece olacak.

- Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 23 derece olacak.

- Diyarbakır: Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla gök gürültüsü bekleniyor, en yüksek sıcaklık 30 derece olacak.

Bu hava durumu tahminlerine dikkat ederek, gerekli önlemleri almanız önemlidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!