İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bayram Tatili Sonrası İstanbul'da Trafik Akışı Şaşırttı

24 Haziran 2024, Pazartesi 14:03
Bayram Tatili Sonrası İstanbul'da Trafik Akışı Şaşırttı

Bayram tatili, her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca insanın memleketlerine ya da tatil bölgelerine gitmek için yollara düştüğü bir dönem oldu. Ancak tatilin sona ermesiyle birlikte İstanbul'da trafik akışında beklenmedik bir durum ortaya çıktı. Tatil öncesi yaşanan yoğun trafik, tatil sonrası şaşırttı. Şehir içi ve dışı yollarda araç kuyrukları oluşmadan trafik aktı. Peki, bayram tatili sonrası İstanbul'da yaşanan bu trafik akışı sürpriz miydi? Şehir içi ve dışı trafik durumu nasıl etkilendi? İşte detaylar...Tatil öncesi ve sonrası trafik yoğunluğu ve şehir içi ve dışı trafik durumu hakkında güncel bilgileri öğrenin.

Tatil Öncesi Trafik Yoğunluğu

İstanbul'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş günü, bazı bölgeler hariç trafik akışının sakin olduğu gözlendi. Şehir içi ve dışı trafikte yaşanan sakinlik nedeniyle birçok sürücü uzun süreler trafikte vakit kaybetmedi. Özellikle tatil öncesi ve sonrası trafik akışında yaşanan bu değişiklikler, sürücüleri şaşırttı.

Tatil öncesi trafik yoğunluğunun ana nedenlerinden biri, şehir dışından gelen tatilcilerin ve İstanbulluların şehir içindeki yoğunluğu artırmasıydı. Özellikle ana yollar ve otoyollar üzerinde yaşanan trafik sıkışıklığı, sürücülerin sabrını zorladı.

Tatil öncesi yaşanan trafik yoğunluğu, birçok kişinin planlarını aksatırken, trafik ekipleri de yoğun bir şekilde çalışarak trafik akışını düzenlemeye çalıştılar. Sürücülerin daha dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması, bu tür durumların daha hızlı çözülmesine yardımcı olacaktır.

Şehir İçi ve Dışı Trafik Durumu

Tatil öncesi yoğun olan trafik, bayramın sona ermesi ile birlikte biraz olsun rahatladı. Ancak şehir içi ve dışı bazı ana arterlerde hala yoğunluk devam etti. Özellikle bayram öncesinde sabah ve akşam saatlerinde işe gidiş ve dönüş saatlerinde trafikte bekleyen sürücüler, uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul'un trafiğindeki hareketlilik, bayram sonrası da devam edecek diye düşünülürken bayram sonrası sakinlik şaşırttı. Diğer yandan İstanbul'da şehir içi ve dışı trafik durumu her ne kadar bayram tatilinin ardından sakin gibi görünse de, yoğun saatlerde hala sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu sebeple sürücülerin gidecekleri yerlere erken çıkarak alternatif rotaları tercih etmeleri önemli.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.