İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Boeing'in Starliner Mekiğindeki İki NASA Astronotu Dönemiyor

27 Haziran 2024, Perşembe 16:49
Boeing'in Starliner Mekiğindeki İki NASA Astronotu Dönemiyor

Boeing'in uzay aracı Starliner, NASA astronotlarını güvenli bir şekilde uzaya taşıdı, ancak geri dönüşte sorunlar başladı. Mekiğin dönüş sisteminde yaşanan arıza nedeniyle NASA astronotları uzay istasyonundan beklenen tarihte ayrılamadılar. Bu durum, astronotların beklenen dönüş tarihini ertelemelerine ve uzayda daha fazla zaman geçirmelerine neden oldu. NASA ve Boeing ekipleri, dönüş sorununu çözmek için yoğun çaba sarf etmekteler. Ancak bu gecikme, uzay seyahati planlarını etkileyebilir ve astronotların uzayda geçirdikleri süreyi artırabilir. Boeing'in Starliner mekiğindeki bu sorunların detayları ve çözüm süreci merakla bekleniyor.Boeing Starliner'un geri dönüş sorunu nedeniyle NASA astronotlarının uzaydan dönüşü gecikmeli olacak.

Boeing Starliner'un Dönüş Sorunu

Deneyimli Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotları Butch Wilmore ve Suni Williams'ı taşıyan Boeing'in Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü geçtiğimiz günlerde bir kez daha ertelendi. Boeing Starliner'ın Dünya'ya dönüşünün ertelenmesi, astronotların planlarını ve NASA'nın uzay misyonlarını olumsuz etkiliyor. Bu tür gecikmeler, uzay araştırmaları ve keşifleri için önemli bir engel oluşturabilir.

Sorunun ne zaman çözüleceği henüz bilinmemekle birlikte, NASA ve Boeing ekibi çalışmalarına devam ediyor. Uzay yolculuklarının güvenliği ve başarısı için gerekli olan tüm önlemlerin alınacağından emin olabiliriz.

NASA Astronotlarının Uzaydan Dönüşü Erteleniyor

Deneyimli Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotları Butch Wilmore ve Suni Williams'ı taşıyan Boeing'in Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü geçtiğimiz günlerde bir kez daha ertelendi.

5 Haziran'da başlayan test görevinin bir hafta içinde bitmesi ve astronotların 14 Haziran'da geri dönmeleri planlanmıştı ancak Boeing ve NASA sorunları çözmek için uğraşırken dönüş tarihi 22 Haziran olarak belirlendi. Daha sonra dönüş tarihi tekrar tekrar ertelendi.

NASA ve Boeing'in yolda ortaya çıkan teknik arızaları giderme çaabaları sürerken, astranotlar yaklaşık üç haftadır Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bekliyor.

Starliner mekiğinin planlanan dönüşü, teknik sorunlar nedeniyle bir kez daha rafa kaldırıldı. Bu durum, astronotların Dünya'ya güvenli bir şekilde geri dönmesini geciktirecek gibi görünüyor.

Boeing'in Starliner mekiği, NASA tarafından astronot taşımak için geliştirilen bir araç olmasına rağmen, yaşanan sürekli gecikmeler endişe yaratmaya devam ediyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.