İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Perakende Güveninin Güncel Hali

26 Haziran 2024, Çarşamba 09:43
Perakende Güveninin Güncel Hali

Perakende sektörü her geçen gün değişerek gelişmeye devam ediyor. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında yaşanan bu değişimlerin arkasındaki en önemli faktörlerden biri ise güven. Tüketicilerin bir markaya veya mağazaya duydukları güven, alışveriş tercihlerini belirleyen önemli bir etkendir. Bu nedenle perakende güveninin güncel durumu sürekli olarak yakından takip edilmesi gereken bir konudur. Güven anketleri ve tüketici sadakati gibi konular ise perakende sektöründe güvenin nasıl şekillendiğini anlamamıza ve perakendecilerin tüketicilerle nasıl daha sağlam ilişkiler kurabileceğini gösteren önemli göstergelerdir. Bu yazımızda perakende güveninin günümüzdeki halinden ve güncel gelişmelerden bahsedeceğiz.Güven Anketleri ve Tüketici Sadakati konularını keşfedin. Markanızın itibarını nasıl artırabileceğinizi öğrenin.

Güven Anketleri

TEPAV Perakende Güven Endeksi (TEPE), Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,6 puanlık, bir önceki aya göre ise 1,1 puanlık azalışla -12,3 puan değerini alarak negatif seyrini korudu. İşlerin (geçen yılın aynı dönemine göre) durumuna yönelik değerlendirmeler, Mayıs 2024’te -32,1 puan değerini alarak Nisan 2024’e göre 4,4 puan azalırken Mayıs 2023’e göre 19,0 puan arttı. Mayıs 2024’te TEPE anketi katılımcılarının yüzde 22,4’ü geçen yılın aynı dönemine göre işlerinde artış olduğunu belirtirken işlerinde düşüş olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 55,1 olarak belirlendi. Geçen yıla göre işlerinde bir değişiklik olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 22,5 oldu.

En Fazla Artış “Tekstil, hazır giyim ve ayakkabı” Sektöründe

Perakende güveni en fazla Ortadoğu Anadolu’da yükseldi. Perakende güvenine bölgeler itibarıyla bakıldığında, Mayıs 2024’te, Ortadoğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu, Doğu Marmara ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki değişim ortalamanın üzerinde gerçekleşirken Akdeniz, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Marmara, İstanbul, Orta Anadolu, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinde ise ortalamanın altında gerçekleşti.

TEPAV Perakende Güven Endeksi (TEPE), Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,6 puanlık, bir önceki aya göre ise 1,1 puanlık azalışla -12,3 puan değerini alarak negatif seyrini korudu. Bu durum, perakende sektöründe tüketici sadakatinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.